Bugun...
SON DAKİKA

ZAMANIN SESSİZ DANSI

 Tarih: 24-06-2024 12:09:00  -   Güncelleme: 24-06-2024 12:10:00
Neşide BALLI

Zaman sessizce akan bir nehir gibi hayatımızın içinde dolanır durur. Bazen hızla akar, bazen de yavaşça… Sanki bir anlığına durur gibi hissederiz. Oysa ki zaman durmak bilmeyen bir dansçıdır; her an bir adım, her saniye bir hareket, her dakika bir figürle sahnededir. Zamanın bu dansı hayatın her anında bizimle beraber görünmez ama hissedilir bir şekilde sürer gider.

 

Bu dans bazen hafif bir meltemin fısıltısı gibi yumuşak, bazen de sert bir rüzgarın uğultusu gibi gürültülüdür. Her anın kendine özgü bir melodisi ve bir ritmi vardır. Anılar bu ritmin notalarıdır hatta kimi zaman tatlı bir şarkı, kimi zaman hüzünlü bir ağıttır. Geçmişin melodisi geleceğin senfonisine karışır, anların orkestrası içinde bize eşlik eder.

 

Hayatımızın çeşitli dönemlerinde zamanın dansına ayak uydurmak zor gelir. Geçmişin yükü omuzlarımızı ağırlaştırır, geleceğin belirsizliği ise adımlarımızı temkinli kılar. Anı yaşamak, zamanın akışına kendimizi bırakmak belki de en büyük özgürlüktür. Zamanın dansını yönetemeyiz ama ona eşlik edebilir, onunla ahenk içinde hareket edebiliriz.

 

Zaman aynı zamanda bir öğretmendir. Bize sabrı, sevgiyi, hüznü ve mutluluğu öğretir. Zamanın izinde, her anın birer ders olduğunu fark ederiz. Yanlışlarımız, pişmanlıklarımız, zaferlerimiz ve sevinçlerimiz, bu öğretmenle beraber büyür ve olgunlaşır. Zaman bize her şeyin geçici olduğunu hatırlatır; acılar kadar mutlulukların da geçici olduğunu bilmek, hayatı daha değerli kılar.

 

Zaman bir dosttur aslında. Onunla barışık yaşamak, onunla dost olabilmek hayatı anlamlı kılar. Zamanın her anını dolu dolu yaşamak, sevdiklerimizle paylaştığımız anları değerli kılar. Zaman bize her şeyin gelip geçici olduğunu hatırlatırken aynı zamanda her anın kıymetini bilmemiz gerektiğini öğretir.

 

Zamanın dansına katılmak, hayatın her anında onunla uyum içinde olmak; bizi daha bilge, daha olgun ve daha mutlu bireyler yapar. Zamanın akışına direnmek yerine onun ritmine ayak uydurmak hayatın anlamını daha derinden kavramamızı sağlar. Zamanın sessiz dansı hayatın en güzel melodisi olarak kalbimizde yankılanır.

Neşide BALLI

 

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI